В навечерието на Коледа: Цветя красят Малката Главна (ГАЛЕРИЯ) - DC news

В навечерието на Коледа: Цветя красят Малката Главна (ГАЛЕРИЯ)

Екипи на „Градини и паркове“ украсиха Малката Главна с декоративни вечнозелени храсти с различни нюанси

Екипи на „Градини и паркове“ украсиха Малката Главна с декоративни вечнозелени храсти с различни нюанси. Сред новите растения има евонимус, жълтоцъфтящ хиперикум, мажорна и минорна винка, която пък цъфти в розово.

За повече разнообразие и красота са добавени декоративна трева фестука и около 2000 стръка теменужки с различни цветове, обясни директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

До обяд растителността беше засадена в оформените около големите дървета 20 бетонни вази, които преди седмица бяха допълнени с богата на почвата хумус. Веднага след това служители измиха пейките. Храстите и цветята бяха доставени от заместник-директорката на „Градини и паркове“ Станка Стаматова директно от разсадника. Всичко сме си отгледали сами. Вече се подготвяме за следващия сезон, така че да осигурим достатъчно дървета, храсти и цветя собствено производство, увери Стаматова.

Въпреки епидемичната обстановка се надяваме в навечерието на Коледа да допринесем поне малко за празничното настроение на пловдивчани и гостите на града, каза Козарев.

Подобни статии

Top