В община Асеновград гостуваха ученици от  ОУ „Отец Паисий“ - DC news

В община Асеновград гостуваха ученици от  ОУ „Отец Паисий“

Поводът за посещението бе Денят на българската общината

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев посрещна ученици по повод деня на общината – 12 октомври. Той ги поздрави, поговори с тях пожела им много да учат, да ходят редовно на училище, да слушат учителите си,  да слушат родителите си, да спортуват и някой ден да станат и те градоначалници.

Децата от своя страна, имаха своите въпроси към д-р Грудев. Учениците попитаха какво е спортувал той като дете и  от колко години е кмет. Те се интересуваха и за личността на първият кмет на Асеновград. След като получиха отговор на всички въпроси, учениците продължиха с разходката  из сградата на общината.

Гостите за празника на общината са ученици от V и VI клас на ОУ „Отец Паисий“. Те научиха повече за дейността на общинската администрация и за всичко, свързано с нея от Даниела Костова – главен експерт в дирекция „Хуманитарни дейности, проекти и сътрудничество“.

Тя ги приветства с добре дошли и благодари на децата и техните учители, че са избрали да гостуват именно на празника на общината.

Разказа им за същността на работата на общинските служители и защо именно се наричат служители.  Костова разказа за йерархията в общината, какви дейности изпълняват различните дирекции и какви отговорности имат.

На децата им бе дадена възможност да  разгледат снимки на всички кметове на община Асеновград, да се настанят в заседателната зала на Общински съвет и да научат  за решенията, които се вземат в тази зала.

Подобни статии

Top