В ОУ "Гео Милев" в Белозем отбелязаха деня на мобилността (СНИМКИ) - DC news

В ОУ „Гео Милев“ в Белозем отбелязаха деня на мобилността (СНИМКИ)

Най-малките възпитаници на училището се включиха в много игри и мероприятия

Основното училище „Гео Милев“ в пловдивското село Белозем отбеляза Деня на мобилността. Най-малките възпитаници на училището се включиха в много игри и мероприятия по повод този ден.

Под ръководството на своите класни ръководители те се отправиха на кратка разходка, за да научат как правилно да преминат през пешеходната пътека, защо трябва да се огледат, преди да стъпят на пътното платно. Под формата на игра и забавления премина това предизвикателство за тях.

Децата от 2а и 2б клас си припомниха важни правила и какво означава всеки цвят на светофара. Класовете се изправиха един срещу друг и се състезаваха в подреждане на думи от букви, свързани с БДП. От разбъркани думи трябваше да подредят изречения. Подреждаха пъзели, които бяха пътни знаци. А за отмора отгатваха гатанки. И двата класа приключиха състезанието наравно. Накрая си стиснаха ръцете и се поздравиха!

Учениците от 3а, 3б с помощта на своите родители изработиха пътни и пешеходни светофари. Учениците пресъздадоха пътни ситуации и показаха, че знаят как да пресичат правилно. Четвъртокласниците се включиха с огромно желание в мероприятията, посветени на седмицата на мобилността.

1 2

Подобни статии

Top