В памет на Георги: Над 200 души засадиха „Гората на живота“ в Асеновград (СНИМКИ)

Новата зона за отдих ще напомня за случилото се  с Георги и ще приканва за повече толерантност между хората.

Стотици излязоха днес от домовете си и се включиха в доброволната инициатива за създаване на нова зелена зона в Асеновград. Идеята за засаждане на „Гората на живота“ се роди преди месец, когато 18- годишно момче от града загуби живота си, след като беше жестоко пребито пред пловдивска дискотека.

Приятелите му решиха да запазят спомена за него и чрез болката си да създадат  нещо добро. Новата зона за отдих ще напомня за случилото се  с Георги и ще приканва за повече толерантност между хората.

Занемареното и обрасло с растителност място беше залесено с млади дръвчета, а стотици ръце копаха дупки, посаждаха фиданките, поливаха и похраниха младия живот с тор.

В инициативата се включиха не само приятели и съученици на Георги. Цели семейства с доброволен труд направиха първите стъпки към изграждане на новото място за отдих и спорт.

Новият парк  е разположен на площ от 7 декара, покрай реката и се намира в непосредствена близост до Спортната зала в града.

Там ще виреят над 1о вида дървета. Те са осигурени от Гората.бг и от община Асеновград. Преди дни с  нужната техника теренът беше подравнен, беше изготвен и проек за видовете дървета и разположението им от ландшафтен архитект и ВиК инженер, които подкрепиха начинанието безвъзмездно.

В зелената зона ще бъде изградена мемориална чешма, в памет на Георги. Ще бъдат дарени и поставени пейки. В бюджета на общината за следващата година ще бъде заложена сума за  изграждане на осветление в зоната.

Идеята е мястото да се превърне не само в зона за отдих на асеновградчани. То трябва да напомня , че няма нищо по- ценно от човешкия живот и никой няма право да отнема живот. А днес всички, които засаждаха фиданките си пожелаха само едно- повече доброта и вяра!

 

Подобни статии

Един коментар

  1. Гражданска позиция написа:

    Междувременно, защо е това затишие покрай развитието на случая с виновните за смъртта на Георги??? Оставаме с впечатлението, че се потулва нещо!

Top