В памет на Татяна Лолова излиза специално издание на последната й биографична книга

Татяна Лолова: „Че какво по-сериозно от шегата, радостта, ласката, признанието… празник след толкова делници.“

На 22 март 2021 г. ни напусна обичаната от всички ни Татяна Лолова. Една от най-великите и талантливи български актриси. Няма незаменими хора, но има неповторими. Тя е именно от тях.

Последно актрисата сподели с публиката си своите тетрадки и рисунки, които беше пазила толкова много години. Отвори ги, за да си спомня за своя съпруг Славето. Така се роди книгата „Дневници & делнициׅ“, под съставителството и редакцията на журналиста Георги Тошев.

Книгата бе представена през октомври 2019 г. в литературен клуб „Перото“ към НДК, както и в поредица пътувания в страната и чужбина. Предоставените снимки, спомен от премиерата, са на фотографа Орлин Огнянов.

От днес в книжарниците можете да намерите специалното издание на „Дневници & делници“ в памет на кралицата на театъра. В книгата е вложена като подарък голяма картичка с авторски шарж на самата Татяна Лолова с дата 19 март 1988 г.

Това издание разкрива таланта на актрисата не само на сцената и екрана, а и уменията й да рисува, да прави дизайн на дрехи и кукли, да представи себе си чрез разказите си за колеги, приятели, познати. Татяна Лолова озаряваше не само сцената и екрана. Появата й където и да е, караше хората да се усмихнат и да засияят. Тя беше светъл човек, нека е светъл и небесният й път!

1 2

Подобни статии

Top