В Първенец изградиха нова детска площадка по проект

Кметът Павел Михайлов инспектира работата по съоръжението

Детска площадка с модерни съоръжения за игра вече  радва децата на Първенец. Тя е направена по инициатива  на кмета на селото Ренета Плевнелиева. Заедно с помощта на колеги изготвят проекта „Зеленото сърце на село Първенец”. В подготовката се включва и Виктория Чалъкова,  учител в местното училище.

Кметът на община „Родопи” посети готовия обект, финансиран от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на  дейностите по опазване на околната среда(ПУДООС). По време на обиколката той беше придружен от кмета на селото Ренета Плевнелиева.

Общата стойност на проекта е 9999,98 лева. Проектните дейности включват озеленяване и възстановяване на зона за отдих и детска площадка в непосредствена близост до детска градина „Пролет” в селото. Наред с ремонта на оградата е изградена бетонова площадка, покрита с ударопоглъщаща настилка. Върху нея са монтирани две детски съоръжения – люлка и комбинирано детско съоръжение. Около алеите са поставени пейки и кошчета за отпадъци.

„С новата детска площадка се подобряват възможностите за игра на децата, които дават живот на селото. Надявам се, че ще им донесе много безгрижни часове на увлекателни занимания. Продължаваме с политиката за създаване на добри условия за игра, отдих и спорт на децата и младите хора”, коментира кметът Павел Михайлов след обиколката.

„Очаквам от кмета на селото и родителите да се погрижат за поддръжката, доброто състояние и опазването на съоръжението”, каза още той и допълни, че догодина паркът ще бъде разширен с още три детски съоръжения за игра.

„Детската площадка е нашият подарък за децата на село Първенец за идващото лято. Виждате колко е красиво, затова от всички нас зависи да пазим красивата си придобивка”, призова кметът Ренета Плевнелиева. Тя припомни, че след къта за игра в парк „Чинара”, това е втора подобна детска площадка на територията на село Първенец.

Top