В Пловдив бягат благотворително в помощ на Детската онкохематология

„Моето сърце е съпричастно…а твоето?“ – благотворително бягане за хората с големи сърца

Спортната инициатива за малки и големи в подкрепа на местна социална кауза под мотото „Моето сърце е съпричастно…а твоето?” ще се проведе за седма поредна година  от 09:30 до 13:00 часа на Гребната база (фонтана зад трибуните) в град Пловдив.

Събитието е част от интернационална инициатива, стартирала през 2011г. в гр. Кьолн, Германия, и обиколила няколко държави и градове в България.

Идеята е на младата българка Ангелина Маркова, която решава в малкото си свободно време и забързано ежедневие да приобщи все повече хора към идеята чрез спорта да се извърши и едно добро дело.

Мероприятието се провежда под формата на благотворително бягане за ентусиастите, обичащи активния начин на живот, и едновременно с  това в гр. Пловдив придобива характер на забавление за цялото семейство.

Всеки може да вземе активно участие в програмата, без да има нужда от задължителна предварителна регистрация. За тези от участниците, които подкрепят каузата с принос в дарителската кутия, ще получат специално изработено сърце – лепенка в знак на своята съпричастност.

Програмата тази година включва танци, забавления с аниматор и фокусник за най – малките и музика. Стартът със загрявка ще бъде даден точно в 10 часа, а веднага след това събитието ще продължи с увлекателна програма за децата и техните родители.

Екипът от доброволци и тази година се е постарал да подготви забавна програма, влючваща спорт – за малки и големи. Пухеният терапевт – бобтейлът Мон, отново е поканена, за да се присъедини към веселбата, а веднага след веселата част в 11:30 ще бъде даден стартът на 5 километровата отсечка.

Организатори в Пловдив са Община Пловдив  – дирекция „ Спорт и младежки дейности” съвместно с Ангелина Маркова, Веселина Михайловска, Ценка Прейс и Асоциацията на студентите по медицина.

Тази година със събраните средствата за пореден път ще бъдат дарени на Детската онкохематология към УМБАЛ „Св. Георги”, подпомагайки ги с едно допълнително посещение месечно по арт терапия.

Top