В Пловдив и областта: Близо 20% от учителите с желание за ваксина

При съмнение за заболяване децата трябва да останат у дома

360 ученици от 1 до 12 клас, които остават по разлини причини на дистанционно обучение, са регистрирани за цялата Пловдивска област. 250 от тях са в начален етап, но цифрите се променят и се очакват още заявления от родителите. Отделно има и 110 болни деца, които също ще се обучават неприсъствено, съобщава началникът на Регионалното управление на образованието в Пловдив Иванка Киркова, информира Радио Пловдив. Очаква се цифрите да бъдат динамични, тъй като има различни нагласи за формата на обучение, добавя тя.

Няма сигнали за липса на учители по места заради заболявания. Носенето на предпазни шлемове и маски ще става по преценка на съответното училище за малките ученици. Мотинорингът, който РУО-Пловдив прави във виртуалните стаи на отделните училища е показал добра работа на ученици и учители.

Остава обаче отговорна ролята на родителите, които при съмнение за заболяване, трябва да изолират детето си извън училище, предупредеждава Киркова.

По думите й до момента около 20% от преподавателите са изявили желание да се имунизират срещу коронавирус, но се очаква техният дял постепенно да расте.

Учениците от 5 до 12 клас, записани в дневна, вечерна, задочна и индивидуална форма на обучение, както и в дуалните паралелки, остават на обучение от разстояние в електронна среда.

Подобни статии

Top