В Пловдив паркират 15 коли на площ от 40 квадратни метра, ето как (СНИМКИ И ВИДЕО)

Модерното съоръжение на седем нива и е част от градската инфраструктура в центъра на Пловдив.

Първият автоматичен паркинг у нас вече работи. Модерното съоръжение на седем нива и е част от градската инфраструктура в центъра на Пловдив.

Модулният паркинг е от типа кула и е по идея на автомобилния състезател Костадин Щерев и неговия бизнес партньор Димитър Иванов. Днес съоръжението беше официално открито в присъствието на инвеститорите, строители, областният управител Дани Каназирева и всички районни кметове в Пловдив.

Иновацията в паркирането е изключително подходяща за бързоразвиващите се градове, какъвто е и Пловдив, каза областният управител Дани Каназирева, която преряза лентата на новото съоръжение.

Паркинг кулата се намира в района на Сточна гара. Тя е с капацитет за 15 автомобила и е разположена само на площ от 42 квадратни метра.

Системата за управление пък е напълно компютъризирана. Паркингът ще работи денонощно с 24 часова охрана. Всяко от паркоместата може да се резервира, като абонаментът за месец ще струва около 90 лева.

Паркирането е изключително лесно и бързо, а по време на престоя на паркинга колата е напълно застрахована.

Съоръжението е изградено да  издържа на опасност от 9 степен, а колата е напълно защитена от влиянието на климатичните условия.

Платформата се сглобява бързо, а изграждането е близо два пъти по-евтино от строеж на един бетонен паркинг. Във всеки един момент платформата може да бъде преместена, а височинното позициониране на автомобилите е изключително подходящо за централните части на  града, в района на болници и училища.

Затова  надеждите са, че внедряването на новата технология на повече места значително ще повлияе на проблемите с паркирането в Пловдив.

Вече има запитване от ръководството на район „Централен“, където са определили шест локации  с възможност за изграждане на автоматичен модулен паркинг. 

 

 

 

Подобни статии

Top