В Пловдив: Седмицата на пожарната безопасност започва с атрактивно изложение - DC news

В Пловдив: Седмицата на пожарната безопасност започва с атрактивно изложение

Жители на града и областта, родители и деца ще могат да се докоснат до ежедневието на огнеборците

Пловдивската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще даде старт на седмицата на пожарната безопасност на 13 септември в 10.00 часа на площад „Стефан Стамболов“. Пред фонтана на община Пловдив ще бъдат позиционирани три пожарни автомобила за пожарогасене, спасителна дейност и автомеханична стълба. Жители на града и областта, родители и деца ще могат да се докоснат до ежедневието на огнеборците.

По- смелите минувачи дори ще имат възможност да изпитат бързата си реакция гасейки внезапно избуял огън. В обособен кът ще бъде изложена техника, използвана при ПТП, земетресения, наводнения и инциденти с опасни вещества.

На въпросите и интереса на посетителите ще откликнат служители на Първа районна служба по пожарна безопасност и защита на населението – Пловдив и екипите на сектор „Специализирани оперативни дейности“ на регионалната дирекция.

И тъй като често пъти при инциденти и природни бедствия от важно значение е помощта на доброволците, пловдивчани ще могат от първо лице да разберат как могат да бъдат в помощ на пожарникарите. На площада ще ги посрещнат и действащи доброволци, част от Доброволно формирование „Пловдив 112“.

Те ще споделят своя личен опит, ще разкажат какво е да си доброволец и как можеш да се включиш в мисията „Да помагаш със сърце и душа“.

На място ще бъдат предлагани и информационно-разяснителни материали, свързани с превантивните мерки и правилното поведение при възникване на пожари, бедствия и извънредни ситуации.

Начало: 13-ти септември, от 10.00 до 12.00 часа
Площад „Стефан Стамболов“- пред сградата на община Пловдив.

Подобни статии

Top