Спряха 600 кг сирене с изтекъл срок на годност, подготвено за магазините в Пловдив

За случая разказаха от Областната дирекция на полицията

Проверки на търговски обекти за пресичането на престъпления и административни нарушения при производството и търговията с хранителни стоки, плодове и зеленчуци започнаха служители на Икономическа полиция във връзка със заповед на директора на Областната дирекция. По време на специализирана акция, извършена съвместно служители на Областна дирекция за безопасност на храните в Пловдив днес са проверени складове за търговия на едро с млечни продукти.

В един от обектите е установено наличието на около 600 кг сирене с изтекъл срок на годност. Сиренето е било предназначено за продажба в търговската мрежа. Справка сочи, че това не е първото нарушение за търговеца на едро. През 2019 година в склада на същата фирма служители на икономическа полиция са намерили и друг вид млечни продукти с изтекъл срок на годност. Тогава търговецът отново е бил санкциониран. Въпросните стоки са възбранени и подлежат на унищожаване, като на управителя на дружеството ще бъде съставен акт за нарушението.

Съвместната акция, провеждана на територията, обслужвана от ОД на МВР Пловдив продължава. В хода и ще бъдат проверявани и търговци, и производители на хранителни стоки.

Снимката е илюстративна.

Top