В Пловдив търсят решение за облекчаване на трафика, докато се изгражда Южния обходен колектор - DC news

В Пловдив търсят решение за облекчаване на трафика, докато се изгражда Южния обходен колектор

Това стана ясно на среща в Община Пловдив днес между строители, администрация и Пътна полиция

Местната власт, строители и Пътна полиция продължават да търсят решения, които да облекчат трафика в южната част на града след старта на Южния обходен колектор. На проведената днес среща, в която участваха кметът Здравко Димитров, зам.-кметовете по строителство и транспорт Пламен Райчев и Тодор Чонов, представители на фирмата изпълнител, както и Георги Димкин от Пътна полиция, се взе решение участъкът от бул. „Александър Стамболийски“ между улица Индустриална и Кукленско шосе да се затвори за работа едва, след като се отвори за движение ул. „Даме Груев“.

„Улицата ще е готова и ще я отворим преди празниците“, увери изпълнителят Бончо Бонев.

Паралелно тече организация за следващия етап от проекта – отново по „Александър Стамболийски“ между затвора и „Димитър Талев“.

„Ще спазим препоръката на проектантите по временната организация транзитният тежкотоварен трафик да се изведе от града, като ще се използват за обходи Коматевско, Кукленско шосе и Околовръстното“, единодушни бяха кметът Димитров и заместниците му Райчев и Чонов.

Очаква се въпросният участък да бъде затворен през идната седмица, а в момента се прави временната организация на движение.

Изграждането на Южния обходен колектор е част от изпълнявания от ВиК проект „Инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор на обект „Реконструкция и изграждане на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Пловдив”.

Подобни статии

Top