В Пловдив тече полицейска операция, проверяват се колите с газови уредби

150 лева е глобата за водачи, които са поставили газово, но не са отразили промяната

Във връзка със занижения контрол при проверки на превозни средства, използващи газови уредби и с цел повишаване ефективността на контрола до 28 февруари на територията на ОДМВР Пловдив се провежда специализираната полицейска операция, разпоредена с писмо на Главна дирекция „Национална полиция“, съобщиха от пресцентъра на полицията в града под тепетата.

Ето какво трябва да направят водачите, поставили газова уредба, без да са предприели предприел промяната в контролния талон на автомобила си?

Съгласно изискванията на Наредба I 45/2000 на МВР всяка промяна на данните за вида на горивото на автомобила следва да бъда отразена в регистрационния талон – в Част 1 и част 2. Вписването на промяната на вида на използваното гориво в сектор „Пътна полиция Пловдив“ се извърша в следния ред:

Посещавате сектора БЕЗ автомобила. Регистрацията е само по документи.

ВАЖНО: Носете лична карта или пълномощно, в случай че представлявате собственика.

Задължително трябва да представите голям и малък талон на МПС, валидна полица на застраховка „Гражданска отговорност“, документи за преминат годишен технически преглед на МПС и удостоверение/протокол за първоначална проверка на монтираната газова уредба.

Законът предвижда направената промяна да бъда отразена в срок не по-късно от три години от първоначалната проверка на монтираната газова уредба.

Таксата, която дължите за преиздаване на регистрационните талони – голям и малък, е 20 лв. Можете да я заплатите в банковия офис в сектор „Пътна полиция“ или през ПОС терминал на гишето. Ако предпочетете да направите плащането през банката, обслужваща сектор „Пътна полиция“ дължимата сума е 24 лв.

Санкциите, предвидени в закона са регламентирани с чл.179 ал 1  от ЗДВП и гласят, че собственик или длъжностно лице, което допуска в движението по пътищата ППС, чиято конструкция е изменена без съответното за това разрешение се наказва с глоба в размер до 150 лв .

Подобни статии

Top