В Пловдив започнаха да пазаруват гласове в махалите, засега само с дребни суми

Десетина сигнала за различни нарушения, свързани с изборите, са постъпили в ОДМВР-Пловдив.

Това съобщи зам.-директорът на ОДМВР-Пловдив комисар Димитър Събчев.

По думите му няколко от сигналите са за купуване на гласове или цитирам „имат такъв отенък, че определени лица са получили нещо, но това са просто коментари – някой възприел нещо или чул. В един от сигналите се коментира и дребна сума, но тя е незначителна“.

Други сигнали засягали увреждане на агитационни материали, право на достъп до ефирно време в местни телевизии. „Имаме сигнали се подават за съмнителни лица, че пребивават на определени места, гражданите подозират, че може да влияят на хората“, каза още зам.-шефът на пловдивската дирекция.

Образувано е и бързо производство, което се разследва от Икономическа полиция.

Пловдивчанин се усъмнил, че подписът му под документ, който касае организацията на провеждането на изборите, не е негов. В момента се извършват процесуални действия, назначени са е експертизи, посочи комисар Димитър Събчев.

Според него засега няма арестувани за нарушения на изборните правила. По всички сигнали са образувани проверки, под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив. След приключването на проверките материалите се докладват в прокуратурата.

1 2

Подобни статии

Top