Коронавирусът влезе в още една детска градина и в още едно училище - DC news

Коронавирусът влезе в още една детска градина и в още едно училище

Вижте пълна и подробна информация за разпространението на COVID – 19 в Пловдив и областта към днешна дата

Към 25.09.2020 година територията  на Пловдивска област има 22 новодиагностицирани  случаи на COVID-19. Случаите, регистрирани в Националната информационна система са  общо 1642. Оздравели са 1245, като от днес 6 души са преборили заболяването. Няма починали пациенти. Под карантина  са 301, на домашно лечение – 287. Сред новорегистрираните има едно медицинско лице –лекар от Пловдив. Дадени са указания от здравните власти и са предприети всички противоепидемични мерки.

„През изтеклите 24 часа са хоспитализирани 4 болни – трима от Пловдив в добро състояние и един от Раковски, който е в по-тежко състояние. В отделенията за COVID-19 са настанени 80 души, от тях с потвърдена диагноза са 56. Свободните легла към днешна дата са 142, а за интензивно лечение – 35. На интензивно лечение са 4 души. От новите потвърдени случаи от Асеновград и Садово има подвама, Куклен и Раковски по един и от Пловдив -16 заболели“, съобщи областният управители и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

През изтеклото денонощие – по данни на РЗИ, в Пловдив има регистриран случаи на коронавирус в детско заведение и в едно училище в областта.

На 24.09.2020 е регистриран положителен резултат за COVID – 19 на учителка  от  3-та група в ДГ „Марица“, същата  е карантинирана в дома от 24.9.2020г .

Установените при проведеното епидемиологично проучване от РЗИ контактни лица – 22 деца, са карантинирани с предписание за задължителна домашна изолация за срок от 14 дни. Контактен персонал -10 лица, изследвани с РСR  на 25.9.2020г, до края на работния ден се очакват резултати.  Връчено е предписание на директора на детското заведение за спазване на препоръките на здравното министерство.ч

На 25.9.2020 са регистрирани два положителни резултата за за К-19 на семейство учители от СУ “Христо Смирненски“ в Хисаря, преподаватели в начален курс. Последно посещение в учебното заведение е било на 23.9.2020.

Провежда се епидемиологично проучване,  класовете, в които са преподавали учителите ще бъдат карантинирни за 14 дни – две паралелки втори клас и една паралелка трети клас. Предстои връчване на предписание на директора на училището и изследване на контактния персонал.

Подобни статии

Top