В помощ на бъдещите майки: Пловдивска АГ болница с консултации по кърмене

Инициативата на УСБАЛАГ „Селена“е безплатна, ето как става записването

Безплатни консултации по естествено хранене на бебето ще се проведат в УСБАЛАГ „Селена“ по повод световната седмица на кърменето. Консултативният кабинет на пловдивската болница ще приема пациенти на 4 и 5 август между 10 и 12 часа с предварително записване на час на регистратурата на лечебното заведение.

Консултациите по кърмене ще водят ак. Божинова, ак. Негалова и д-р Мария Нещерова. Обща среща с цел подкрепа на храненето с майчино мляко медицинският екип ще направи с новите мами в родилното отделение на болницата на 6 август. Световната седмица на кърменето се провежда всяка година в първата седмица на месец август. Инициативата тази година е под надслов „Да подкрепим кърменето за по-здрава планета“.

Специалистите от „Селена“ препоръчват естественото хранене на бебетата. Много жени срещат трудности в началото и помощта за тях от обучени консултанти е изключително важна. Майките е необходимо да срещат повече подкрепа както от специалистите в лечебните заведения, така и от близките и от обществеността.

Консултативен кабинет по кърмене в „Селена“ работи от 2014 година. Специалистите в него предлагат емоционална подкрепа, експертни и практически съвети по всички въпроси, свързани с естественото хранене. В Училище за родители „Селена“, което е отворено, за да помага за подготовката на бъдещите родители, също е застъпена темата за кърменето на новородените.

Световната Здравна Организация препоръчва новородените да бъдат изключително кърмени до навършване на шестия месец. Въвеждането на допълнителни храни би трябвало да започне след този период като кърменето продължава паралелно със захранването поне до първата годинка на детето. Почти всяка жена може успешно да кърми детето си, смятат специалистите. Кърмата е най-добрата храна за бебето, осигуряваща всички необходими хранителни вещества и течност от които то има нужда. Основно предимство на естественото хранене е това, че кърмените бебета боледуват по-малко.

Подобни статии

Top