В ПУ „Паисий Хилендарски“ обсъждат социална Европа по време на криза - DC news

В ПУ „Паисий Хилендарски“ обсъждат социална Европа по време на криза

„Социална Европа по време на криза – високи амбиции, солидарност и блокажи“ за периода от 2020 до 2022 г. е темата на лекцията

„Жан Моне“ център за високи постижения към ПУ „Паисий Хилендарски“ организира лекция на тема: „Социална Европа по време на криза – високи амбиции, солидарност и блокажи“ за периода от 2020 до 2022 г.  Събитието ще се състои днес – 20 май, от 15:00 часа в зала „Компас“ в Ректората на висшето училище, като формата на провеждане е хибридна – освен с пряко участие, всички желаещи могат да се включат и дистанционно на следния линк.

 Meeting ID: 858 6630 6792, Passcode: 337567

Лектор на форума ще е Славина Спасова – изследовател в Европейската социална обсерватория (European Social Observatoire) и научен сътрудник в Свободния университет в Брюксел. Завършила е магистърска степен по европейски науки и доктурантура по политически науки за професионализация и европеизация на българските синдикати през периода 1989 – 2016 г. В момента се занимава с изследвания на социални политики на национално и европейско ниво.

Събитието е част от цикъла публични лекции „Европейска политика и практика в науката, технологиите и иновациите“, с който Центърът за високи постижения „Жан Моне“ цели да подпомогне учените и студентите в Пловдивския университет и останалите университети в града във връзка с предизвикателствата по изграждане на новата мрежа от изследователски университети в България. Лекциите са отворени както за членовете на академичната общност от ПУ, така и за учени и студенти от останалите пловдивски ВУЗ.

Подобни статии

Top