В Раковски избраха „Мис Баба“ и „Мис Мама“ за Бабин ден

Отбелязаха Бабинден в Раковски

С тържество за Бабинден и Деня на родилната помощ НЧ “Св.Св.Кирил и Методий“, съвместно с община Раковски, отбелязаха празника в кв. Ген. Николаево.

Заместник-кметът на община Раковски Татяна Бакова призова празнуващите заедно да отглеждат своите деца, да ги подкрепят, за да растат те здрави и спокойни.

„Радвам се да присъствам на този празник, който дава среща на три поколения. Едно малко дете има нужда както от мама, така и от баба, защото, когато направи беля, винаги тича при своята баба, където намира подкрепа и утеха. Хубаво е мама вечер да чете приказка на своето дете, но е хубаво и през деня баба да разказва старите приказки на своите внучета“– добави Бакова.

Отец Ивелин благослови празника и всички присъстващи

– домакини, гости, млади майки и баби. Отецът направи паралел с философията като разказа на жените интересен факт, свързан с древногръцкият философ Сократ. Мислителят създава труд наречен „Акушерно искуство“, по подобие на реалното израждане на бебетата от старите жени в древността. Идеята му е, че ако искаме да има истина в живота, ние трябва да родим тази истина, но за да родим тази истина трябва някой да ни помогне.

„Ролята на акушерката е като на този, който търси истината, за да се роди тя във всички. Вярвам, че като истински християни ние всички се стремим към това. Ето затова този празник винаги ще бъде актуален“, посочи свещеникът.

Общинският съветник по традиция на Бабин ден използва празника, за да връчи благодарствени адреси на всички жени, които взеха участие в станалото традиционно изложение “ Фермер Експо Раковски 2018″.

1 2

Подобни статии

Top