В Раковски търсят млади таланти: Обявяват конкурс за рисунка

Конкурс за детска рисунка на тема „Освобождението на България” организира община Раковски.

Участие в конкурса могат да вземат както ученици от I-ви до ХII-ти клас, така и деца от детската градина. Участниците в общинския конкурса са разпределени в четири възрастови групи:

• Детски градини;
• Ученици от I – IV клас;
• Ученици от V – VIII клас;
• Ученици от IX – XII клас.

Конкурсът обхваща познанията на подрастващите, свързани с историята на България, в частност Освобождението на страната ни от Османско владичество.

Целта на конкурса е да се насърчи развитието и реализацията на проявени творчески заложби както при най-малките, така и при по-големите деца.

Всички творби участвали в конкурса ще бъдат включени в изложба, която ще бъде открита ден преди националният ни празник – на 02.03.2018 г. в НЧ „Св. Св. Кирил и Методий” – Раковски.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:

Рисунката трябва да бъде с размер на листа 35/50 см. без да е паспартирана.

На гърба на рисунката е необходимо да са посочени следните данни за участника: три имена, възраст, ДГ или училище.

На лицевата страна на рисунката да не се поставят етикети или други надписи, нарушаващи нейната визия.

Техниката, която ще се използва при рисуването е по избор на художника.

Срокът за предаване на творбите за участие в конкурса е до 23-ти февруари. До тази дата рисунките трябва да бъдат предадени в сградата на общинска администрация Раковски – ет. 3, ст. 1 на Ана Белчева

Оценяването на изпратените за участие в конкурса рисунки ще бъде извършено от компетентно жури, специалисти в областта на изобразителното изкуство. Победителите в конкурса ще бъдат обявени на сайта на общината и лично наградени.

В общинския конкурс за детска рисунка ще бъдат отличени до трима победители (първо, второ и трето място) в четирите възрастови групи.

Подобни статии

Top