В Раковски започва голямото почистване преди Великден

„Всички заедно за по-чист Раковски“

Тази събота (17.03.2018) започва голямото пролетно чистене на Раковски две седмици преди Великден. Ежегодната кампания на църквата“Пресвето Сърце Иисусово“ в квартал „Генерал Николаево“ тази година ще бъде подкрепена и от община Раковски.

Кампанията ще се проведе под надслов „Всички заедно за по-чист Раковски“.

От общинската администрация напомнят, че съгласно Наредба №1 на Общински съвет – Раковски собствениците на имоти и живеещите в сгради в режим на етажна собственост са задължени да поддържат в приветлив и естетичен вид имотите си и прилежащите към тях територии (включително тротоарните платна).

От Сдружението „Католически скаути -България“ ще събират вторични суровини (хартия, стъкло и пластмаса) от четвъртък (15-ти март) до събота (17-ти март). Кампанията на скаутите ще протече под мотото „За едно по-светло утре“. Отпадъците ще се събират разделно в двора на църквата „Пресвето сърце Иисусово“. Целта е да се засили екологичното самосъзнание и опазване на природата като безценен ресурс.

„Подари на своя дом чистота, бели дробове и екологично самосъзнание“, приканват от младите скаути.

„Нека не оставяме тази инициатива само на децата, а нека всеки се включи и поеме своята отговорност за опазване на околната среда и  чистотата на града, в който живеем. „, прикани отец Димитър еноряшите на съботната литургия.

Община Раковски апелира гражданите,  ръководителите на фирми, предприятия и учебни заведения да събират отпадъците в чували, а изрязаните клони от дървета, храсти и лозови насаждения да изнасят на вързопи и да се оставят до контейнерите и кофите за смет.

„Основната цел на доброволческата  инициатива е почистване на мястото, където живеем и природата, която обичаме. Надяваме се на този ден да покажем, че общите ежедневни усилия, полагани за опазване на средата, в която живеем, от граждани, гости на града и администрация, дават желания резултат! Нека почистим нашият град и посрещнем пролетта с чисти домове и сърца!“, апелира общинският кмет Павел Гуджеров.

Подобни статии

Top