В район „Източен“ има образцов парк. Ще стане още по-красив и удобен (СНИМКИ)

Районният кмет Иван Стоянов споделя плановете си за парк „Каменица“

По-краси и по-удобен ще стане парк „Каменица“. Зеленото пространство в „Източен“ и сега е любимо място за детски игри и отмора на по-възрастните, плановете на районното кметство в лицето на кмета му Иван Стоянов, обаче, са амбициозни.

Къде е входът на парка ще обозначават букви със зелена стена край тях, която – освен всичко, ще спира шума от близкия бул. „Източен“. Веднага след това прохлада на посетителите ще носят сухи фонтани. Алеите – главната и разклоненията й, също подлежат на ремонт; ще бъдат поставени нови бордюри; ще се отремонтира зона със стари плочки, създаващи проблем със задържане на вода след обилни валежи, разказа Стоянов.

И още – за поддържане зеленината ще бъде изградена поливна система; за по-голяма сигурност и красота ще бъде издигнат и жив плет по продължението на парка откъм вътрешнокварталната улица. Като цяло наличните детски съоръжения са достатъчни и подходящи, поясни районният кмет, затова смяната им в момента не стои на дневен ред.

По думите на Иван Стоянов ремонтът ще се извърши на два етапа – първият, планиран за тази година, засяга инфраструктурата и алеите; вторият етап ще обхване разкрасяването и преобразяването.

Парк „Каменица“ е ситуиран в сърцето на един от привлекателните квартали в район „Източен“ – с чудесна образователна инфраструктура, само на минути от центъра на града, но в спокоен предимно жилищен район с все повече млади семейства. Не случайно тук в началото на годината бе открито новото крило на детска ясла „Веселушка“, а навръх 1 юни бе даден старт на строежа на нова детска градина.

Припомняме, че в момента в зоната се работи по обособяване на нов паркинг – на ул. „Славянска“ 81 в близост до кръстовището с ул. „Лев Толстой“; облагородява се и голямо зелено пространство в непосредствена близост, което също ще бъде превърнато в своеобразен парк – за проекта четете ТУК. 

Подобни статии

Top