В село Труд отново излизат на протест, създават национално обединение

Към протеста ще се присъединят още 7 населени места, които имат същите проблеми, като тези в с. Труд

Различен протест за чист въздух и работещи институции ще се проведе днес в село Труд. Сборният пункт е пред кметството в 13 часа. Протестното шествие ще тръгне от кметството и ще премине през Карловско шосе до южният край на селото, където ще завърши.

Организатор на протеста е СНЦ „Бъдеще за село Труд“, които вече няколко години водят борба с пасивните институции и замърсител на въздуха, който произвежда електричество от биомаса в селото.

Към протеста ще се присъединят още 7 населени места от различни краища на България, които имат същите проблеми, като тези в с. Труд!

След края на протеста ще се състои първа работна среща на неправителствените организации, които ще подкрепят протеста и организаторите от сдружение „Бъдеще за село Труд“.

Целта на срещата е обсъждане на детайли свързани с национално обединение на всички присъстващи населени места. Това обединение ще сложи началото на националната борба за адекватни и работещи институции.

Ще бъде публично учредено до края на календарната 2018 г. и се очаква да продължи да привлича към структурата си недоволни от работата на институциите и мръсния въздух сдружения и комитети от цяла България.

Подобни статии

Top