В сила са мерките за подкрепа на пловдивския бизнес, не са забравени и творците

Вижте какво включват облекченията

Мерките за подкрепа на малкия бизнес в Пловдив зарази епидемията от COVID-19 вече са в сила. Предложенията на кмета Здравко Димитров бяха одобрени от Общинския съвет на 9 април, а днес са публикувани и заповедите, които регламентират тяхното изпълнение. Те включват:

Община Пловдив освобождава от такси за тротоарно право търговски обекти и заведения, затворени със заповед на министъра на здравеопазването за времето на извънредното положение. За целта е необходимо да се подаде заявление до общинската или съответна районна администрация.

Търговци и наематели на общински имоти, които попадат в обхвата на заповедта на министъра на здравеопазването за въвеждане на извънредното положение, ще бъдат освободени от наем за времето, през което са били затворени.

Заведения, които ползват под наем общински паркинг ще бъдат освободени от плащането му за времето, в което не работят, считано за времето на извънредното положение.

Два месеца отсрочка получават пловдивчани за плащане на първата вноска за такса смет. Вместо до 30 април тя ще се дължи до 30 юни. Втората вноска трябва да се заплати до 2 ноември 2020 г. С два месеца е удължен и срокът за ползване на 5% отстъпка при плащане на цялата дължима сума за данък сгради и данък МПС. Тази отстъпка може да се ползва до 30 юни.

1 2

Подобни статии

Top