В Стария град всичко е „Вино и гурме“ днес и утре (СНИМКИ)

Петото издание на дефиле „Вино и гурме“ започна.

Официалният старт на събитието дадоха кметът на Пловдив Иван Тотев, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, заместник-ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Йорданка Алексиева и председателят на Съвета по туризъм инж. Любозар Фратев.

Дефилето „Вино и гурме“ дава добавена стойност към събитийния живот на града ни и предоставя нови възможности. От години говорим, че Пловдив е център на много винени маршрути, но през последните 6-7 години започнахме по-активно да работим в това направление. Наред с другите дадености на Пловдив тези нови възможности дават устойчив ръст на туризма, подчерта кметът Иван Тотев. Той благодари за работата на Съвета по туризъм, Министерството на туризма, „Старинен Пловдив“ и УХТ.

Традиционно всяка следваща година има повече участници в инициативата.

32-ма винопроизводители, ресторантьори и други производители на храна ще предлагат своите продукти, като за втори път има и чуждестранен участник, този път от Италия, информира инж. Любозар  Фратев.

„Ценя високо последователната Ви работа и енергия, с която реализирате редица инициативи като Дефилето, с което допринасяте за напредъка на туризма в региона и развитието на сектора на национално ниво“, подчертава в поздравителен адрес до организаторите министър Николина Ангелкова.

1 2

Подобни статии

Top