В „Столипиново – всеки има история“

В ПУ представят фотоизложба „Столипиново – всеки има история“

Катедра „Етнология“ на Философско-историческия факултет (ФИФ) на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ представя на 22 април, понеделник, от 16:00 ч. изложба на фотографа Айдън Четинбостаноглу от Измир, Турция. Тя ще бъде разположена на 4-тия етаж в сградата на факултета на ул. „Костаки Пеев“ № 21.

Фотоекспозицията показва част от нематериалното културно наследство на някои ромски групи в Пловдив. Изложбата е под наслов „Столипиново – всеки има история“ (‘Stolipinovo – everyone has a story’) и ще бъде открита от автора си Айдън Четинбостаноглу и от проф. днк Мария Шнитер от ФИФ .

Организирането на изложбата е в рамките на проект по Национална научна програма „Културно-историческо наследство, национална памет и обществено развитие“, финансирана от МОН.

„Работата ми обикновено е дългосрочен проект, който се състои от културни и човешки права. Изследването на ромската култура е едно от тях. Проучването, което започнах през 1999 г., продължава в различни балкански страни“, споделя самият Айдън Четинбостаноглу.

1 2

Подобни статии

Top