В ТИЗ обсъждат предизвикателствата пред инустрията във връзка с недостига на уменията на кадрите - DC news

В ТИЗ обсъждат предизвикателствата пред инустрията във връзка с недостига на уменията на кадрите

В мини конференцията ще участват 4 университета и 4 търговско-промишлени палати

Мини конференция „Предизвикателства пред индустрията във връзка с недостига на умения на кадрите“ организира днес „Клъстер Тракия икономическа зона“. Тя ще се проведе от 14:00 до 17.30 часа в  TEZ Event Center, Тракия икономическа зона, Пловдив.

Мини конференцията се организира по проект „Общност за повишаване на квалификацията на инженерно-техническия персонал чрез активно учене“ (allCUTE), № 2020-1-BG01-KA202-079042, по програма ЕРАЗЪМ+. В проекта участват 4 университета, предлагащи инженерно обучение (Технически университет – Габрово, Hellenic International University, Politechnika Gdanska, University of Nis), 4 търговско-промишлени палати от Габрово, Кавала, Гданск и Ниш, и „Клъстер Тракия икономическа зона“. Целта е да се подобрят уменията, да се повиши квалификацията на фирмения персонал.

По проекта участниците от 4-те държави разработиха кратки курсове, в рамките на 6-7 дни обучение, на заетите във фирмите техници и инженери, работещи в сектори „Машиностроене“ и „Мехатроника“. Учебният план се състои от 14 курса – 6 за инженери и 8 за техници.

От Тракия икономическа зона считат, че това ще е изключително полезен форум за HR екипите на фирмите, защото ще научат повече за създадената онлайн платформа за обучение на персонала, ще чуят възможните решения за повишаване квалификацията на кадрите.

В конференцията с презентации ще се включат представители на Министерството на икономиката и индустрията, Министерството на образованието и науката, от Община Пловдив и от търговско-промишлените камари на Пловдив, Кавала, Гданск, Ниш и Габрово, както и от бизнеса и от образователните институции.

Подобни статии

Top