В „Тракия” изграждат достъпна среда по основни пътни артерии

Тротоарите се скосяват съгласно нормативните изисквания

Започна изграждането на достъпна среда на три кръстовища по булевард „Освобождение”, съобщи кметът на „Тракия” Костадин Димитров. На пресичанията с улиците „Вълко Шопов”, „Димитър Ризов” и „Недялка Шилева” тротоарите се скосяват и инфраструктурата се изгражда съгласно нормативните изисквания.

„По този начин се стремим да осигурим равен достъп до градската среда на нашите съграждани в неравностойно положение, както и да създадем удобство на родителите с детски колички и на велосипедистите”, заяви Костадин Димитров.

Той допълни, че предстои да бъде изградена достъпна инфраструктура и на кръстовището на улиците  „Съединени” и „Шипка”.

По-рано тази година в три жилищни входа в район „Тракия“ бяха поставени електрически подемни платформи, осигуряващи достъпната жилищна среда за хората с увреждания – вход „А“ на блок 148, вход „Б“ на блок 216А  и вход „Г“ на блок 265. Това стана по компонент K1 на Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност към Министерството на труда и социалната политика.

Експертите от районната администрация оказаха пълно съдействие на заинтересованите лица при набавянето, изготвянето и съгласуването на необходимата документация.

Подобни статии

Top