В „Централен“ обсъждат инфраструктурата и разширяване на зелените площи

Георги Стаменов събра експерти за обсъждането на новия градоустройствен план на Пловдив

На срещата присъстваха главният архитект на Община Пловдив и над 20 експерти от администрацията и фирмата-изпълнител. Предстоят още срещи преди приемането на плана.

На 23.01.2019 г. в административната сграда на район „Централен“ – Община Пловдив беше обсъден новият градоустройствен план на Община Пловдив.

Тази първа среща за 2019 година беше инициирана от кмета на район „Централен“, Георги Стаменов, като на нея присъстваха над 20 експерти: зам.-кметът инж. Тошо Пашов, главният архитект на район „Централен“ арх. Петър Петров, директори дирекции, архитекти и инженери от администрацията.

На срещата присъстваха още главният архитект на Община Пловдив арх. Юлиана Петрова и над 10 представители на фирма „Булплан“ ООД, която спечели процедурата за изготвяне на новия ОУП (общински устройствен план) на Пловдив.

Развитието на инфраструктурата и разширяване на зелените площи бяха фокус на обсъждането, което продължи над 3 ч. „Предстоят още срещи, преди приемането на плана. „Темата е обемна, много сериозна и трябва да бъде разгледана от различни посоки. Имаме още работа,“ коментира районният кмет Стаменов.

Подобни статии

Top