В „Южен“ отбелязват Деня на Земята с изложби и почистване

Започнаха мероприятия, свързани с Деня на Земята в район „Южен“

С две мероприятия започнаха инициативите по повод „Международния ден на Земята“ в район „Южен“.

Днес  учениците от 4 „г“  клас на ОУ „Яне Сандански“ призоваха кмета на район „Южен“ Борислав  Инчев и неговият екип да се включат в техният проект „Заедно за промяната“.

„Очарован бях от децата, които ни поканиха да бъдем част от техният проект и  да бъдем техни съмишленици. Те искат да бъде по-чисто по улиците, в класната стая, в двора на училището им, а щом  искат са помислили и как да променят своята среда и своите действия. В презентацията която видях те ни показаха своите действия по почистването от класната си стая и двора на училището. Съпричастни  сме с тях и за това решихме заедно да посадим в двора им няколко дървета, дървета които съм сигурен, че ще пазят и ще полагат грижи за да се развиват“ – сподели районният кмет.

Малко по късно в административната сграда на район  „Южен“ бе подредена изложба на ученици от СУ „Отец Паисий“ от гр. Куклен.

„С много хъс и ентусиазъм децата са сътворили своите рисунки и са ни показали своя поглед и отношения към Земята. Благодаря  на директорката г-жа Андонова и нейните ученици, които с картините си, създадоха една много приятна атмосфера за нас“ – допълни кмета.

Подобни статии

Top