В "Южен" поднесоха венец пред паметника на ул. "3-ти март" за празника - DC news

В „Южен“ поднесоха венец пред паметника на ул. „3-ти март“ за празника

Районният кмет Костадин Язов поздрави пловдивчани

Зам.-кметът на район „Южен“ Атанаска Тунтова положи венец пред паметника на братята освободители и славните опълченци на улица „3-ти март“ по случай 145 години от освобождението на България от османско владичество и националния ни празник Трети март.

В церемонията участва почетен караул от военния клуб на град Пловдив и  танцов ансамбъл „Тракия“.  Слово по случай празника произнесе историкът доцент Петър Ненков.

Кметът на района Костадин Язов пък отправи поздрав към пловдивчани по повод празника:

Днес честваме 145 години от Освобождението на България от османско владичество. Това е националният ни празник, въпреки споровете около него и идеите, че има и по-подходящи дати за големия ден на България. На 3 март винаги се поставя въпросът за свободата, за усещането, че нашето бъдеще зависи и от нас. И когато днес се прекланяме пред опълченците на Шипка и пред всички герои, загинали за свободна и независима България, нека се замислим за своя личен избор да бъдем свободни. Свободата е най-висша ценност и често се налага да правим жертви за нея – по-големи или по-малки. Но те винаги си струват, защото да си свободен, е въпрос на гордост и чест.

Честит празник!

Д-р Костадин Язов
Кмет на район „Южен“, Община Пловдив

Подобни статии

Top