В „Южен“ завърши месецът в помощ на животните

Завърши месецът в помощ  на животните и хората които ги обичат в район „Южен“.

Началото бе поставено в края на миналата седмица, когато се състоя кръгла маса на тема „Бъди отговорен към себе си, децата ни и към обществото“. На нея взеха участие заместник-кметовете на района Димчо Петров и Павел Милушев, представители на дирекция „ЕУО“ при Община Пловдив, д-р Шанков -председател на киноложкото дружество в града, Георги Божев – директор на ОП „ЗВК“, Таня Кузмова – представител на фирма-производител на храни за домашни любимци и представители на ветеринарни клиники. Всички те представиха и обсъждаха въпроси, свързани с домашните и улични кучета и котки.

На събитието бе наградена Мария Рашкова, която получи награда от проекта „Регистрирай куче – спечели награда“.

Тази седмица инициативите продължиха с базар-изложение на обособената площадка за свободно разхождане на домашни любимци, намираща се на бул. „Цар Борис III Обидинител“. Там представители на ветеринарни клиники и фирми-производители на храни и аксесоари за домашни любимци имаха възможността да представят своя асортимент.

Председателят на киноложкото дружество направи безплатен тест за диабет на домашните любимци на стопаните, които имаха желание да тестват своите животни.

Представители на „Паралелен свят“ изработваха ръчно тематични значки и магнити, които всеки желаещ можеше да закупи с благотворителна цел.

Учениците от ОУ „Захари Стоянов“ пък се включиха в ревю на тема “Моят домашен любимец“. Със своите домашни любимци: котки, кучета, рибки, папагали, морско свинче и костенурки  децата показаха своята най-чиста любов към животните.

В изложбата атракция стана женското конче на Татяна Георгиева. Тя сподели, че се грижи за него от 8 месеца и се опитва да го язди. С множество награди бяха наградени всички участници.

Всички инициативи бяха под патронажа на кмета на район „Южен“ Борислав Инчев, който апелира към всички собственици на домашни животни, да бъдат отговорни към тях и към себе си.

Подобни статии

Top