В Забърдо: Почивка на море след ваксинация

Защо кметът на Забърдо реши да стимулира имунизацията в селото?

Една седмица безплатна почивка в 4-ри звезден хотел в Приморско ще получи всеки, който се ваксинира в Забърдо, съобщи NOVA.

Това обяви Валентин Черпоков, кмет на селото, прочуло се като родопския Холивуд. Колко реалистична е тази идея и има ли вече желаещи да се ваксинират,  за да отидат на безплатно море?

„Приканваме всички да се ваксинират, за да останем живи. Това е единственият начин. Имаме много познати, които загубиха битката”, разказват хората от селото.

Много хора от селото казват, че не са виждали морето през целия си живот. Други споделят, че са ходили на море само веднъж.

„Идеята ми дойде, защото за една седмица имахме 6 починали души. Това е трагедия! Смятам, че по този начин ще накарам хората да се ваксинират”, казва кметът Черпоков.

Той обясни, че почивките ще бъдат спонсорирани на 100% от няколко транспортни фирми в региона.

15 местни жители вече са се записали като желаещи да им се инжектира ваксина срещу COVID-19. Високото ниво на заболеваемост в Забърдо се обяснява с големия туристически поток, който преминава, посещавайки скалния феномен Чудните мостове. Едва 10 на сто от населението е ваксинирано досега.

Имунизираните ще имат възможност да се възползват от бонуса още около коледните и новогодишните празници. Кметът е уредил и безплатен транспорт от Забърдо до морето.

Подобни статии

Top