В „Западен“ проведоха уникална викторина (СНИМКИ)

Организатори са църковното настоятелство на храм „Свети Климент Охридски“, а домакин бе кметът на района Димитър Колев

Уникална викторина, посветена на християнската вяра се проведе в „Западен“. Организатори са църковното настоятелство на храм „Свети Климент Охридски“, а домакин – кметът на района Димитър Колев. Събитието уважи лично Знеполския епископ Арсений. Във викторината се включиха деца от четвъртите класове на СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ и СУ „Васил Петлешков“, които посещават часовете на отец Пантелеймон.

„Децата бяха разделени на два отбора – „Слово“ и „Пламък“, като всички показаха огромни познания по широк кръг въпроси, свързани с християнството и историята на България“, разказаха от районното кметство. „Журито, съставено от Знеполския епископ Арсений и кметът Димитър Колев, бе изключително затруднено, тъй като и двата отбора бяха на ниво. Така в крайна сметка те завършиха наравно и всички деца получиха като награди книги.“

За финал децата от вокална формация „Лолипоп“ към СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ поздравиха участници и публика, а истински фурор предизвика малкият гайдар Иван, който изпълни родопски песни заедно със сестра си Вяра. За финал всички се снимаха за спомен.

 

Отец Пантелеймон е един от най-активните служители на църквата в Пловдив, като неуморно запознава децата с християнските ценности и българските традиции. Предводителят на храм „Свети Климент Охридски“ води занимания с възпитаниците на всичките 8 детски градини в район Западен.

Свещеникът провежда срещи със всички желаещи деца всеки месец, като това продължава вече пета поредна година. Освен това отец Пантелеймон посещава и СУ „Васил Петлешков“, а от тази година има часове и в СУ „Свети Свети Кирил и Методий“. Той бе и основният двигател зад многобройните прояви, с които бе отбелязана 1100-та годишнина от смъртта на един от първите български просветители и духовни закрилници Свети Климент Охридски. През ноември 2016-та година бяха организирани серия от събития, на които известни историци и общественици припомниха делата на Охридския чудотворец.

Подобни статии

Top