Вадят 35 млн. за „Колежа“ и „Бесика“!

Правителството ще отпусне пари и за двата пловдивски елитни тима Ботев и Локо, за да няма сърдити

35 милиона лева ще бъдат отпуснати от правителството за довършването на стадион „Христо Ботев“ и за построяването на базата на Локомотив (Пловдив). Пари ще  получат и двата пловдивски елитни тима, за да няма сърдити, пише „България днес“.

Вече е решено, че с част от парите ще бъде построен „Колежа“, а с останалата ще бъде финансирана базата на Локомотив (Пловдив) и култовата фенска трибуна „Бесика“.

Председателят на бюджеттната комисия в парламента Менда Стоянова е одобрила  финансирането и е въпрос на време строителните действия да започнат.

Както е известно, феновете на Локо започнаха протести в Пловдив. Те бяха възмутени, че първоначално парите бяха предвидени предимно за довършването на стадиона на Ботев, а за тях – дребни трохи.

Стадион „Христо Ботев“ вече е общински, след като концесията бе развалена от Общинския съвет. След довършването му Ботев ще го ползва под наем.

Държавата пък ще финансира изграждането на модерна клубна база на Локомотив в ЖР „Тракия“ на територия от 29 декара. Проектът е на стойност 6,35 млн. лева. Ще бъде постоена и разширена и трибуна „Бесика“ на стадион „Локомотив“.

Подобни статии

Top