Ваксинираха футболисти и служители на Ботев срещу COVID-19

Мобилният екип на Община Пловдив постави първите дози на 36 души, повечето треньори на „канарчетата“, които бяха под карантина, вече се завърнаха

Футболисти и служители на Ботев (Пловдив) бяха ваксинирани срещу COVID-19.

Желаещите да получат първа доза от ваксината на „Пфайзер“ бяха ваксинирани от мобилна група от Община Пловдив.

Повечето треньори на „канарчетата“, които бяха с положителни тестове за COVID-19, вече се завърнаха на зеления терен и са част от тренировъчния процес на пловдивчани.

„Благодарим на Община Пловдив – дирекция „Здравеопазване“ за професионалното отношение!“, заявиха официално от клуба.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Botev Plovdiv (@pfcbotevofficial)

Доктор Спасов и медицинска сестра Ваня Стоянова имунизираха на място записалите се предварително 36 желаещи.

Първи през импровизирания кабинет преминаха служители на клуба, а футболистите от представителния тим бяха ваксинирани след редовната им тренировка.

„Работата на имунизационните екипи на Община Пловдив продължава на пълни обороти. Утре мобилните кабинети заминават за Сопот, където ще ваксинират желаещите във ВМЗ. Досега са получени над 400 заявки в предприятието и предвиждаме работата там да продължи поне 3 дни. Други мобилни кабинети ваксинират работници и служители в големите пловдивски компании“, коментира директорът на дирекция „Здравеопазване“ в Община Пловдив д-р Калин Калинов.Той допълни, че РЗИ-Пловдив разполага с достатъчно флакони на този етап и няма да има проблеми с планираните ваксинации в областта.

Подобни статии

Top