Валентич: Очаква ни труден мач, за мен Локо е в Топ 3 на България (ВИДЕО)

Това е първото ми пловдивско дерби, това е един специален мач

Наставникът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич даде пресконференция преди дербито с Локомотив. Двубоят е в събота от 16:,15 часа на стадиона в квартал „Лаута“.

„Това е първото ми пловдивско дерби. Знам много за историята на тези мачове, защото преди да дойда тук, съм чел много за града. Знам също, че откакто играем в Коматево, усещането не е такова, както на стария ни стадион. Но дербито си е дерби, това е един специален мач. На моите играчи съм казал да се отпуснат и да се радват на шанса, защото да се играе такъв мач е привилегия.

Споменаха ми, че за първи път ще се играе дерби, в което Ботев влиза от първа позиция в класирането. Гордея се с това, като знам каква е историята на този мач. За тези точки ние сме работили усърдно и сме заслужили това място.

При дербито трябва психология. 100 процента съм сигурен, че Локомотив знае абсолютно всичко за нас – силните и слабите ни страни. Но също така всеки един от нашите играчи знае всичко за съперника. За мен Локо е в Топ 3 в България. Те имат криза в резултатите, но не и в играта. Много пъти не успяха да спечелят мачове, въпреки че играха добре.

Знам всичко за последното дерби, много пъти съм го гледал. Георги Кабаков е международен съдия и очевидно има качества. Очаквам от него професионализъм и да даде възможност на футболистите от двата отбора да покажат пълния си потенциал.

Няма смисъл от тактика, ако футболистите не дадат всичко от себе си“, заяви Валентич.

Подобни статии

Top