Валери Божинов бил най-голямото разочарование в Манчестър Сити

Смятан за един от най-обещаващите млади нападатели в Европа, той разкъса кръзки на коляното още в 8-ата минута на дербито с Юнайтед

Българският нападател на Пескара Валери Божинов направо беше съсипан от английския „Манчестър Ивнинг Нюз“. Той попадна на доста неприятно място в класация за най-слабите играчи, които са носили номер 9 на Манчестър Сити за последните 30 години.

Божинов е нареден на унизителното последното място в класацията, като авторите все пак уточняват, че това се дължи и на контузиита му.

„Контузиите определиха кариерата на Божинов, като жестоко му попречиха да покаже истинския си потенциал. Той беше смятан за един от най-обещаващите млади нападатели в Европа, когато беше привлечен от Фиорентина от Свен-Горан Ериксон, но той разкъса връзки на коляното само осем минути след като записа първи мач като титуляр и то срещу Манчестър Юнайтед.

Божинов пропусна остатъка от сезона, но беше готов да се върне за първия мач от следващата кампания – гостуване на Астън Вила. За жалост скъса ахилес на загрявката и отново бе извън игра. Все пак успя да запише 12 мача и един гол – срещу Тотнъм“.

Снимка: Getty Images

Подобни статии

Top