Валери Божинов дари 19140 лева на Левски

Божигол доказа любовта си към „сините“ със символичната сума

Валери Божинов направи огромен жест към любимия си Левски.

Божигол, изкарал два периода на „Герена“ – през 2014-а и 2019-а, в които отбеляза 11 гола в 30 мача, е превел по сметката на „сините“ точно 19 140 лева. В сумата, както може да се предположи, има символика, тъй като Левски е създаден през 1914 година, съобщава „Телеграф Медиа“.

Така Божинката, който в момента защитава цветовете на италианския втородивизионен Пескара, удари немалко рамо на сериозно закъсалия Левски.

Както е известно, по-рано тази седмица безусловно дарение в размер на 500 000 лева направи депутатът Делян Пеевски.

Босът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски пък купи 106 билета за рождения ден на „синия“ клуб.

„Единствено искам Левски да бъде спасен. Това е желанието на всички хора, които обичат този голям клуб. Прави ми впечатление, че много хора изказват мнение. Ок, хубаво говорят, но в този момент не са нужни много приказки, а дела.

Наско Сираков има т….и и затова поема отговорност. Той и Тити Папазов единствени изразиха готовност да вземат акциите. Познавам Наско Сираков. Той е човек, който има много успехи в Левски. Всички помним мачовете в групите на Шампионска лига и Лига Европа. Вярвам, че Сираков има силите и възможностите да помогне на Левски. Щом е поискал акциите, значи има план.

За Левски няма „аз“, а само „ние“. Няма „аз направих това, има ние направихме това“. Само така може да има успехи. Левски може да бъде спасен от феновете. Ако един милион привърженици дадат по 1 лев, това са 1 милион лева. Ако дадат по 10 лева, това са 10 милиона. Виждате, че кой с каквото може, помага.

Не искам да се меся в политиката, защото не ми е работата. Желанието ми е Левски да бъде спасен и България да бъде добре, както в този момент. Васил Божков е разумен чевек. Той е врял и кипял във футбола. Дано да направи най-доброто за Левски. Сега няма възможност да помага, тъй като има проблеми, но може да го направи като даде акциите на Наско Сираков.

Вярвам, че Левски няма да последва съдбата на ЦСКА. С тези фенове, които са зад клуба, Левски не може да фалира. Призовавам всички хора, които имат възможност, да продължат да помагат“, заяви Валери Божинов за „Гонг“.

Подобни статии

Top