Валери Симеонов: Ако зам.-кметът Чонов не е бил в „Сохо“ ще му се извиня публично!

Партито в „Сохо“ е било парти на политическия елит на Пловдив, категоричен е Симеонов

Партито в заведението „Сохо“ в Пловдив може да се определи като парти на политическия елит на Пловдив. Това заяви пред NOVA тази сутрин зам.-председателят на парламента Валери Симеонов, който вчера подаде сигнал до главния прокурор Иван Гешев, здравния и вътрешния министър с настояване да извърши проверка на случая.

„Там е имало не един общински съветник – минимум двама трима е имало, имената им се знаят. Това е нагло погазване на законите!  Освен въпросният Кирил Търев, там е имало един Георги Колев, също общински съветник, шефът на „Напоителни системи“ е бил там, представители на общинска администрация, но нека да изчакаме отговора“, коментира Симеонов.

Той беше категоричен, че има информация за присъствието на зам.-кмета Тодор Чонов в „Сохо“ от мястото.

„В случай, че не се потвърди тази информация, ако г-н Чонов не е бил там и това се потвърди от извършената проверка, аз ще му се извиня публично. Защото тук не става въпрос за някакво его или упоритост от моя страна, не! Когато човекът е невинен, аз ще му се извиня, но нека изчакаме резултатите. Въпреки че вчера и кметът, г-н Здравко Димитров ми се обади, каза, че не е бил“, добави Симеонов.

По думите му в случая са нарушени не само заповедите за противоепидемични мерки, но и законът, който е приет още през 2019 година.

„Това заведение аз го познавам задочно и имам сигнали срещу него. Аз имам един черен списък на заведения в цяла България, които си ги следя по сигнали на хора, които са потърпевши. Това заведение го знам от началото на годината“, посочи още Симеонов.

Зам.-председателят на парламента настоява за затягане на мерките за ограничаване на епидемията

Той подчерта, че е за предприемане на сериозни мерки за ограничаване на епидемията, тъй като здравната система е опасно претоварена.

„Трябва да се забранят всякакви обществени мероприятия, защото те са едни гнезда на заразата. Трябва да се ограничат и учебните занятия за учениците след 4 клас”, смята Симеонов.

„Вижте, епидемията е много сериозна, не трябва да се приема лековато, тя не може да бъде ограничена с лозунги. Когато трябва да се спасява държавата, трябва да се предприемат мерки. Моето мнение е, че трябва да се ограничат учебните занимания, особено над 4 клас, колкото и да звучи еретично и прието на нож от министъра на образованието. Но истината е, че разпространението се извършва от преносители като децата в едно семейство, които общуват с другите деца и в един момент носят заразата при своите баба и дядо, които се нареждат на опашката за приемане в болницата“, добави зам.-председателят на Народното събрание и посочи, че за икономиката избягва да дава предложения.

Симеонов обясни, че трима са депутатите от НФСБ с коронавирус, като единият е в сериозно състояние.

Подобни статии

Top