Валери Симеонов: На този ден да говорим за ДПС ми се струва пошло! (ВИДЕО)

Валери Симеонов: На този ден да говорим за ДПС ми се струва пошло! (ВИДЕО)

Валери Симеонов за поисканата му оставка от ДПС

„На този ден да говорим за ДПС ми се струва пошло!“ Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов на въпрос на журналисти как ще коментира поисканата му оставка от депутатите от Движението за права и свободи.

„Не знам какво имате предвид“, каза още Симеонов, след като бе запитан дали не е пошло да се говори на езика на омразата в парламента. И додаде: „Може би трябва да направите справка с ДПС какво означава език на омразата. Но да наричаш някого ксенофоб и фашист, също е език на омразата. А на това сме свидетели от влизането ни в 43-то народно събрание преди три години. Това обаче е странно, защо не възмущава никого“.

Валери Симеонов каза, че ще се види в съда с тези, които нарушават човешките и законовите му права и така отговори на въпроса докъде е стигнала битката му с медиите. „Аз битки с никого не водя нещо неправилно тълкувате поведението ми, но си защитавам човешките и законовите права“, подчерта той.

Според вицепремиера трябва да се отделят повече средства за отбрана

и че никой не може да предвиди в съвременната неособено предвидима обстановка кога ще избухне война. По думите му страната ни трябва да има постоянна подготовка и обновяване на въоръженията, за да бъде готова за неприятни изненади.

Симеонов посочи още, че 68-ма бригада „Специални сили“,

като елитна армейска част, трябва да бъде обезпечена не само с финанси, но и с модерни технически съоръжения, тъй като в момента командосите отстъпват на останалите си колеги от НАТО по отношение на обезпечаването със съоръжения за нощно виждане и специални предпазни средства. „Ще се опитаме, съобразно възможностите на Министерство на отбраната да ги обезпечим. И не само тях“, каза още вицепремиерът. Той присъства днес на честването на Деня на военния парашутист в Пловдив.

Подобни статии

Top