Валери Симеонов със сигнал за купона в „Сохо“ до главния прокурор, намеси и Тодор Чонов

Според сигнала зам.-кметът по транспорта е бил гост на тържеството, той отрича

Зам.-председателят на парламента Валери Симеонов е внесъл сигнал до главния прокурор, вътрешния министър и здравния министър за случая с пловдивската дискотека „Сохо“. В сигнала, разпространен като документ от „24 часа“, се посочва, че тържеството за рождения ден на общинския съветник Кирил Търев е преминало при грубо и демонстративно нарушаване противоепидемичните мерки, а освен това озвучаването „тероризирало“ квартала.

Пловдивско заведение в центъра подлуди пловдивчани тази нощ (ВИДЕО)

В сигнала се допълва, че на спешния телефон 112 са подадени най-малко три сигнала от възмутени граждани, а на място е изпращан няколко пъти патрул от Шесто РУ. Полицаите не били изпълнили задълженията си да наложат полицейско разпореждане за прекратяване на озвучаването с мотива, че в заведението присъстват високопоставени лица.

Общински съветник празнувал рожден ден в „Сохо“, полицията извършва проверка

„Става въпрос за организатора на мероприятието общинския съветник г-н Кирил Търев, управителя на „Напоителни системи“ – Пловдив г-н Петко Димов и зам.-кмета на Община Пловдив по транспорт г-н Тодор Чонов – бивш дългогодишен полицейски служител.

Областният управител с извънредно решение след шокиращ случай на неспазване на мерките!

Този случай на нагло нарушаване на заповедите и законите на страната предизвика масов негативен отзвук във всички пловивски медии и намесата на областния управител на Пловдив област“, пише още в документа.

Глобяват клуб „Сохо“ с 3000 лева

С него Симеонов настоява пред вътрешния министър Христо Терзийски да се извърши спешна проверка на действията на полицаите, отишли на място. Зам.-председателя на парламента иска да се предприемат наказателни мерки и от здравния министър проф. Костадин Ангелов. Той настоява главният прокурор Иван Гешев също да извърши проверка по случая за наличие на корупционна парктика и да го уведоми за наложените наказания на длъжностните лица и техните началници.

Зам.- кметът Тодор Чонов отрече категорично да е присъствал на партито, недоумява как името му е замесено в скандалния случай и ще търси правата си по съдебен ред. Междувременно стана ясно, че и Пловдивският общински иинспекторат ще наложи санкция на заведението – за работа след 23 часа, съобщи Радио Пловдив.

Снимки на сигнала: „24 часа“

Подобни статии

Top