Валери Симеонов: Законопроектът за шума предвижда тежки санкции (ВИДЕО)

Вицепремиерът към репортер: „Не ви се отдава гадателството!“

Нови проверки за шума, този път в зимните курорти, обеща в Пловдив  днес вицепремиерът Валери Симеонов. Те ще стартират още по Коледните празници и ще продължат и за новогодишните.

„По всички случаи на сигнали, основно в зимните курорти ще има проверки, защото, колкото и да не им се вярва на много хора, особено на съвсем младите, но повечето туристи идват в България, за да си починат. И туризмът е форма на почивка. И нощно време всеки иска да спи. Така че за всички нарушители ще бъдат прилагани тези драстични мерки, които бяха прилагани и през лятото“, посочи Симеонов.

Законопроектът за шума ще бъде входиран още днес

допълни, че още днес ще внесе в парламентарната група на Обединени патриоти законопроекта за шума. „Законът е готов, в чантата ми в колата е и след връщането ми в София ще бъде предоставен за входиране“, посочи вицепремиерът.

По думите му санкциите в него били добри и действащи, а в повечето случаи били завишени с „поне по три нули“. И въпреки че първоначално не искаше да коментира законопроекта, тъй като не бил обсъден с ГЕРБ, Симеонов разкри, че глобите се увеличавали с по няколко хиляди, като били различни, в зависимост от поведението.

„Имаме нормативна база, която регламентира шума, озвучаването в курорти, има раздел, който третира озвучаването и живата музика в жилищни райони. И в различните случаи има различни санкции. Най-високата санкция ще бъде за повторно извършване на нарушението. Тогава сме заложили доста ефективни правомощия на органите на реда. Те ще изпълняват контрола“, коментира вицепремиерът.

На въпрос на репортер може ли да се стигне до затвора,

1 2

Подобни статии

Top