Валя Ахчиева напуска БНТ (ВИДЕО)

Известната журналистка обяви това с видео във Фейсбук страницата си

Валя Ахчиева напуска БНТ. Това обяви самата тя с видео във Фейсбук страницата си, по-рано днес. Тя подала оставката си до генералния директор Емил Кошлуков, още в петък, пише dnews.bg.

Журналистката няма да прекратява работата си. Ахчиева ще продължи да прави разследвания и ще ги излъчва онлайн в YouTube. Тя уточни, че работата ѝ с Euroactive, където има рубрика от няколко месеца, продължава и така разкритията ѝ за злоупотреби с европейски средства, корупция, нарушаване на човешки права ще стигат и до чужда аудитория.

„Свободната журналистика има нужда от свободни медии, аз избрах свободата„, казва във видеото Ахчиева.

В началото на тази година предаването „Открито“, на което Ахчиева беше водещ, бе свалено. Това се случи докато генерален директор все още беше Константин Каменаров. Именно той обяви конкурс за разследващо предаване.

През март стана ясно, че има спор между ръководството на държавната телевизия и журналистката. Тя обяви, че БНТ отказва да излъчи втора част от нейно разследване, докато от медията твърдяха, че не е спазила задълженията си и е имало непредвиден разход от 980 лева повече. Ахчиева заведе дело, което през септември спечели на първа инстанция.

Днес тя обяви, че следващата ѝ разработка ще бъде публикувана в сряда (4 декември) в онлайн предаването ѝ, което е под името „Разследването на Валя Ахчиева“.

Подобни статии

Top