Валят предложения за ново име на новия булевард „Северен“, пълнят дупки на Рогошко шосе

Зам.-областен управител предлага булевардът да се казва „Патриарх Кирил“

Валят предложения за ново име на бул. „Северен“. Това съобщи днес кметът Иван Тотев, в отговор на въпрос на DCNEWS. Първи дал предложение за ново име зам.-областният управител Димитър Керин. Той писал на градоначалника във Фейсбук и предложил булевардът да се казва „Патриарх Кирил“, който в продължение на над 30 години е управлявал пловдивската епархия. Пред DCNEWS Керин съобщи, че вече е готов с предложението и възнамерява да го входира утре или вдругиден.

Десетки са предложенията, мислим да е нещо пловдивско или българско, обясни Тотев. По думите му „Северен“ било географско понятие, друго си било пътната артерия да има подходящо наименование.

Другата седмица влизала в сила промяната на строителното разрешение за последните 500 метра и коригираното местоположение на кръговото до Първа шоколадова фабрика, посочи Тотев. Тогава ще бъде първата копка на последната отсечка от новия булевард. Според изпълнителя – фирма „Щрабаг“, която в продължение на няколко години ремонтира Коматевско шосе и бул. „Руски“, булевардът щял да е готов до три месеца. В момента продължавала работата по първия етап на „Северен“.

Готов е и проектът за бул. „Дунав“,

1 2

Подобни статии

Top