Вандали пак потрошиха фонтанките в Цар-Симеоновата градина

От ОП „Градини и паркове“ поправят чешмичките

За поредна вандалска проява спрямо чешмите в Цар Симеоновата градина алармираха от ОП „Градини и паркове“. През нощта са счупени два от чучурите на „Хорцето“ и един от „Кобилицата“ – чешмичката при входа откъм площад „Централен“.

„Веднага ще ги възстановим, но призоваваме гражданите да пазят и да реагират, ако станат свидетели, че някой руши направеното за обществено ползване“, коментира директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

Малко по-късно от предприятието съобщиха, че двете фонтанки вече са поправени. В момента работят всичките над 50 обществени чешми в града, които през цялото лято многократно бяха ремонтирани заради посегателства или недобросъвестното отношение на граждани. Най-честите щети са свързани със запушването им с пясък и кражбата или чупенето на чучури, чиято цена варира от 20 до 40 лв. за брой.

Стоян Алексиев отбеляза също, че екипът на предприятието полага изключителни грижи за поддържането на градините и парковете в града. От началото на годината в Пловдив са засадени близо 1000 дървета местни видове с висока екологична стойност, около 3 000 000 цветя, наесен предстои засаждането на 5000 нови розови храста.

Подобни статии

Top