Вандали потрошиха фитнес площадка в Асеновград (СНИМКИ) - DC news

Вандали потрошиха фитнес площадка в Асеновград (СНИМКИ)

Повредената спортна площадка е в кв. „Изток“

Вандали потрошиха фитнес площадка в Асеновград, съобщиха от общината. Строшени са фитнес съоръжения, изкъртена е и част от ударопоглъщатата настилка.

Спортната площадка се намира в кв. „Изток“ и е изградена преди малко повече от година, припомнят от общината на официалната си Фейсбук страница.  Оттам допълват, че за изграждането на уличния фитнес са вложени 20 800 лева по тогавашни цени.

„Уважаеми съграждани, за съжаление, за пореден път Ви съобщаваме за сериозна вандалска проява. Новата спортна площадка в кв. „Изток“, изградена само преди малко повече от година, вече е повредена. Припомняме, че това струваше на данъкоплатците – т.е. на всички нас гражданите – 20 800 лв., по тогавашни цени. Ще мине доста време, докато площадката бъде възстановена в безопасен за ползване вид. По този начин ограничаваме собствените си деца във възможността им да спортуват. Обръщаме се към всички родители да разговарят с децата си по темата за вандалщината. И не на последно място, възстановяването на площадката отново ще е за сметка на гражданите“, пишат още от общината.

Подобни статии

Top