Вандали задигнаха боксова круша от новия парк в Прослав (СНИМКИ И ВИДЕО)

Откриха мястото за отдих и почивка в квартала

Откраднаха боксовата круша от фитнеса на най-новия парк в Пловдив, научи DCNEWS. Става дума за фитнеса на парка в пловдивския квартал Прослав, който бе открит днес от кметовете на Пловдив – Иван Тотев и на „Западен“ – Димитър Колев. Паркът е разположен на площ от 5 декара и има голяма детска площадка, фитнес уреди, беседка, пейки.

Боксовата круша е задигната преди няколко дни, разказаха местни жители, дошли на откриването. Оказа се, че вандалите са заснети от една от 14-те охранителни видеокамери,  с които е опасано мястото за отдих и забавление, което се намира до храма в квартала, на мястото на бившата детска градина „Боряна“. Работи се по случая и крадецът ще понесе отговорността си, обясниха запознати.

С камерите се прави на живо видеонаблюдение на целия обект, посочи пък кметът на „Западен“ Димитър Колев.

Паркът има 800 кв.м алейна мрежа, покрита с тротоарна настилка, монтирани са нови стълбове за осветление.

„Квартал „Прослав“ заслужава подобен красив парк, тук има много млади семейства, доста възрастни хора идват също тук“, заяви районният кмет. Той съобщи, че за облагородяване на пространството са вложени 180 000 лева.

Предстои да се изгради поливна система, а в момента се засаждат дръвчета – предимно туя, борове, магнолии и лаврови вишни.

Подобен парк предстои да бъде направен и на терена на бившата детска градина „Мир“, каза още Колев. Там също ще има 800 кв. м алеи, ново осветление, виденаблюдение и малка сцена за концерти.

Паркът бе осветен от отец Никола от храма „Св. Атанасий“. Градоначалникът и районният кмет прерязаха лентата на градината.

Подобни статии

Top