Вандализъм! Разбиха новата пързалка на градския басейн в Асеновград

Вандали разбиха новата пързалка на детския басейн, който е част от градския плувен комплекс в центъра на Асеновград.

За това сигнализира управителят на ОП „Пазари и тържища“ Антония Стоянова. Вече четвърта година предприятието  стопанисва лятната къпалня.

Детският атракцион беше подменен с нов в началото на плувното лято. Басейнът за деца беше напълно ремонтиран. Поставена е нова облицовка на детските места за къпане, а настилката около басейните е сменена с противохлъзгащи плочки.

Само месец обаче след като плувният комплекс отвори врати за новия летен сезон едно от съоръженията е осъкатено. То вече е премахнато, защото става опасно за децата, обясни Антония Стоянова.

Тя коментира, че близо 50 от новите шезлонги и част от чадърите също са похабени и не могат да се ползват от плажуващите. 

Честно казано, в подобни случаи даже не ни се морализаторства. Защото каквото и както да го кажем или напишем – резултатът е виден, гневи се Стоянова.

Откриха плувното лято в Асеновград, вижте обновения басейн в центъра на града

Обновяването на лятната къпалня струваше на Общината  около 110 хиляди лева. В горещите летни дни асеновградчани ще могат да се радват  на прохладата на водата, която е минерална.  Само през вчерашния ден  басейнът беше посетен от над 300 души, коментираха от управата на комплекса.

Подобни статии

Top