Вандер Виейра иска да завърши кариерата си в Ботев (ВИДЕО)

Там ме взеха след операция, с депресия, с проблеми с алкохолизма и ме вдигнаха на крака, призна бразилският голмайстор и любимец на „жълто-черните“ фенове

Бившият футболист на Ботев (Пловдив) Вандер Виейра иска да се завърне в тима. 32-годишният нападател дори се надява да завърши кариерата си при „канарчетата“. Той носи жълто-черния екип в периода 2012/14.

„България е специална страна за мен. Отвори вратите си за мен в най-трудния момент от кариерата ми. От Ботев ми предложиха тригодишен договор, който веднага приех“, коментира Виейра пред Lance.

„Помислих, че са луди. Не тренирах по това време и се възстановявах, имах проблеми с алкохолизма, депресия – беше ми изключително трудно. Наскоро бях опериран, не играх дълго време“, спомня си нападателят, който бе привлечен през 2012-а от Ферарио Спасов.

„Много съм благодарен на Ботев и ако Бог ми позволи да играя последните шест месеца от кариерата ми отново там, ще бъде огромно удоволствие. Ботев (Пловдив) спаси кариерата ми. Дори днес продължават да ми се обаждат от клуба и искам да се върна там“, каза Виейра.

Подобни статии

Top