Въоръжени с автомати ченгета охраняват града под тепетата за празниците

Засиленото полицейско присъствие ще продължи до първата седмица на януари

Полицейски екипи и сили на жандармерията осигуряват безопасността на пловдивчани по време на наближаващите коледни и новогодишни празници. Патрулите са разположени на местата, където има струпване на много хора – около големите търговски комплекси, жп-гари, автогари, както и в централната градска част. На територията на всяко районно управление са обособени КПП с 24-часов режим на работа. Това съобщи на брифинг комисар Виктор Празов – началник отдел „Охранителна полиция“ ОД МВР Пловдив.

Полицейски екипи има на входно-изходните артерии на Пловдив и на територията на всички големи градове и села в областта. Създадена е организация за осигуряване безопасността на движението по пътищата в дните с интензивен пьтникопоток преди, по време и след празниците.

Проверките, свързани със сигурността, ще бъдат в две направления – по линия на охранителна и на пътна полиция.  Охранителна полиция  ще следи за организацията на обществения ред. Ще бъде проверяван криминалния контингент, ще се следи сигурността на децата на обществени места при организацията на концерти и прояви с тяхно участие. Ще бъдат проверявани също нощните клубове и увеселителни заведения – с цел висока посещаемост и рискове от възникване на конфликти заради употреба на спиртни напитки. Проведени са и срещи с представители на охранителните фирми, които охраняват част от търговски обекти и банки – отново с цел сигурност.

Проверяващите от сектор „Пътна полиция“ ще следят  трафика и дали шофьорите на автомобили са изрядни. Ще се следи за скорост, употреба на алкохол и наркотични вещества, посочи инспектор Ботьо Гиргинов, говорител на сектор „Пътна полиция“.

Сформирани са множество екипи, които на практика ще бъдат с денонощен режим, с цел да бъде осигурено напълно нормално протичане на почивните дни и да бъде предотвратено възникването на конфликти, уточни той.

В тъмната част на денонощието полицейските автомобили се движат с включена светлинна сигнализация.

Подобни статии

Top